Memòria d’activitats 2017

Si…ja estem al solstici d’hivern, ja acaba l’any, què ràpid passa el temps!

Les entitats no ens adonem fins que acaba l’any de la feina que fem. Sempre ens sembla que fem massa poc. Després ens adonem que soms errats, que malgrat les dificultats econòmiques , de material, d’infrastructures, que tot ho fem des del servei i el voluntariat, Déu n’hi do…els granets de sorra que hem aportat per un entorn més sostenible. Al final tot el que fem es mou gràcies a l’amor a la natura i a la nostra terra…!

Aquest 2017 ens hem impulsat perquè l’ANEGx sigui una eina de debat, de reflexió, de projecció d’una societat basada en l’ecologia; una eina a la comarca de la Garrotxa que ha de fer servei a persones i col·lectius que estan fent la seva activitat amb valors fermament ecològics, que també són socials. Volem que l’ANEGx sigui una eina perquè les idees i opcions de sostenibilitat que tenim a l’abast traspassin als fets de l’acció humana quotidiana, d’una manera efectiva.

Aquest 2017 l’ANEGx ha ajudat a dur a terme unes 30 activitats relacionades i en diferents àmbits, però vinculades entre elles:

Sortides naturalistes i de coneixement del medi,

Ecologia domèstica,

Economia verda, social i solidària,

Productes, cosmètica i salut natural,

Sobirania alimentària, 

Mobilitat Sostenible,

L’assistència mitjana a aquestes activitats ha estat de 23 persones a cadascuna.

L’ANEGx ha col·laborat estretament amb els col·lectius d’acció ecològica i social que hi ha a la Garrotxa, com són l’Ecoxarxa, els grups de consum de la Garrotxa, el Núria Social, el col·lectiu LES ÀVIES REMEIERES vinculat a la cosmètica natural i el món remeier, el moviment social Massa Crítica (bicicletades populars), la cooperativa per la mobilitat sostenible Som Mobilitat o la delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural. També ha compartit experiències i activitats amb col·lectius i entitats del barri de Sant Miquel, com són el Consell del barri, els Escoltes i els Hortalans de Les Mates.

Si algú vol saber exactament tot el que hem fet podeu consultar el link:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UoT9BZDQTlvOH83LgtxU7yWObMTXP38cre5nFTUcEwE/edit#gid=0

Pero encara us diriem més, si teniu motivació per algun projecte relacionat amb la natura i la sostenibilitat, no dubteu, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Estem obers a propostes i que les pogueu liderar.

 

 

Deixa un comentari