SIMBIOSI: Boscos que cuiden els pacients, pacients que cuiden el bosc.

L’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i l’Hospital d’Olot amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat, desenvolupa aquest projecte per donar a conèixer l’ús terapèutic dels boscos madurs.

L’ús terapèutic dels boscos és cada vegada més conegut en l’àmbit sanitari, de tal manera que es proposa als pacients que passin estones al bosc per obtenir beneficis pel cos i per la ment, és el que es coneix com a banys de bosc.

L’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, coneixedora de les virtuts dels boscos per la salut humana, ha proposat a l’Hospital d’Olot fer una prova pilot amb els seus pacients, sorgint així el projecte SIMBIOSI, que vol contribuir a la protecció dels boscos de la Garrotxa i fer encara més evidents els beneficis dels banys de bosc per a la nostra salut.

De les sis actuacions que planteja el projecte, n’hi ha dues de principals, la iniciativa “un nadó, un arbre” per vincular a la natura tots els nadons nascuts a la Garrotxa i la creació de l’exposició fotogràfica “Bells, boscos Vells” que posa l’accent en el que coneixem com a boscos madurs, els ecosistemes terrestres més evolucionats que tenim a Catalunya.

https://www.boscosmadurs.com

Amb el suport de:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s