Vine a sopar i participa als censos de cranc de riu

Sopar i Jornada participativa

21 de juliol a les 20h a Can Jordà

Des de l’any 1994 s’estan duent a terme censos nocturns per avaluar la distribució i presència de les poblacions de cranc de riu de potes blanques. Com totes sabeu, aquesta espècie pateix una regressió molt important deguda a la malaltia de l’afanomicosi introduïda per les espècies de cranc exòtics. Aquests censos han estat claus i pioners en el treball de recuperació d’aquesta espècie a Catalunya.

A la reunió anual de voluntaris duta a terme el proppassat divendres  16 de juny es va decidir canviar lleugerament el procediment dels censos a fi i efecte d’aconseguir una major participació i, alhora, fer-los més atractius.

Es va acordar que es farien tots els censos en un únic dia i abans ens trobaríem  per sopar i parlar-ne. En concret, es fa una convocatòria única el dia 21 de juliol a les 8 del vespre a Can Jordà. Acompanyats d’unes bones llesques de pa amb tomata, embotit i formatge, es parlarà de tota la problemàtica del cranc de riu i de la metodologia dels censos. Tot seguit, es constituirà els diferents grups que es repartiran pels cursos fluvials de la comarca per anar a efectuar els censos.

Censos Cranc21J

Per fer el cens nocturn es recomanable portar calça curta, calçat còmode i que es pugui mollar i una llanterna. Es tracta de recórrer 200 metres de riu anotant, segons les mesures, tots els crancs que es vagin veient.

Us demanem, a part de la vostre assistència, que feu extensible la invitació a participar a altres persones que podeu considerar interessades en aquest tema i així poder arribar a fer el màxim nombre de censos possibles.

Us hi esperem 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s