Cranc de riu

NOVETAT! ACTIVITATS I JORNADES 2015 SOBRE ELS CRANCS DE RIU A OLOT (CLIQUEU L’ENLLAÇ)

El cranc deIMG_6907 riu autòcton és una espècie en perill d’extinció degut a l’afanomicosi o pesta del cranc, malaltia portada per espècies de cranc exòtiques com el cranc roig o el cranc senyal. Afortunadament, a la Garrotxa en queden diverses poblacions a les capçaleres de rius i rieres. A més hi ha l’astacifactoria del Molí de les Fonts, des d’on es duu a terme la cria de nous exemplars i repoblacions a la comarca. Des de l’ANEGx fa anys que donem suport a la conservació d’aquest animal, com ara mostrejos de les poblacions salvatges, publicació de material de divulgació i suport a les tasques desenvolupades a l’astacifactoria.

 

Des de l’ANEGx s’ha editat un llibre de referència a Catalunya sobre el cranc autòcton, amb molts autors i col·laboradors involucrats. En podeu veure una mostra clicant aquí (mostra llibre cranc) i una notícia sobre la seva publicació.

Si voleu adquirir un exemplar, podeu acostar-vos un divendres de 7 a 9 del vespre pel Mas Les Mates, (Olot).

També el trobareu a les llibreries d’Olot (preu de venda al públic: 14 euros).
Si voleu rebre el llibre a casa, podeu fer la vostra comanda fent les següents passes:
  1. Envieu un correu a naturalistesgarrotxa@gmail.com indicant la vostra adreça postal.
  2. Feu l’ingrés de 14* Euros al número de compte que us indiquem al vostre correu electrònic.

* Cal afegir-hi les despeses d’enviament, si fos el cas, que depenen de si la vostra adreça és al territori espanyol o a l’estranger; cinc euros en el primer cas i deu si s’ha d’enviar a l’estranger.
 

Un cop rebem l’ingrés us enviarem un correu de confirmació i rebreu el llibre dins els 7 dies següents. Si el voleu rebre abans, missatgeria urgent, hi haurà un increment del cost en funció del servei de missatgeria. En aquest cas indiqueu-ho en el correu i us contestarem dient si és possible i quin és el sobre cost.