PROJECTE SIMBIOSI

L’any 2020 l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx) impulsa el Projecte SIMBIOSI amb l’objectiu de revaloritzar els boscos madurs i conscienciar sobre la problemàtica que pateixen.
 

En concret es pretén sensibilitzar a la població sobre la conservació dels boscos madurs a través de la creació de materials i accions que facilitin la seva estima i dur-ho a terme a través dels centres sanitaris del país per l’interès del boscos madurs amb el seu potencial terapèutic.


L’ús terapèutic dels boscos madurs és cada vegada més conegut en l’àmbit sanitari i gràcies a la implicació de l’Hospital d’Olot es preveu treballar en potenciar i conèixer els seus efectes beneficiosos sobre la salut humana.


SIMBIOSI és un projecte pilot que es durà a terme principalment a Olot i comarques limítrofes però que pot ser replicable en altres indrets del país on els centres sanitaris tinguin entre els seus objectius treballar en la reconnexió de l’ésser humà amb la natura per tal de millorar en el benestar i la salut.

https://www.boscosmadurs.com/projecte-simbiosi