Sobirania energètica

Treballem per encaminar-nos a no dependre dels combustibles fòssils, a tendir cap a models autosuficients energèticament, a circuits energètics petits, a l’aprofitament dels recursos propers.

FRACKING A LA GARROTXA: Perills i alternatives locals

És conegut que a la localitat denofrack-cartell Riudaura es van començar a fer prospeccions per desenvolupar tècniques de fracturació hidràulica per a l’extracció d’hidrocarburs no convencionals (Fracking). Passat el temps i degut a l’oposició ciutadana i a la improvisada moratòria estatal per desenvolupar aquestes tècniques degut al seu impacte sobre el sòl, el subsòl, l’aire i les aigües, la cosa no ha anat més enllà… de moment. És qüestió de temps que les empreses interessades tornin a pressionar als governs i administracions per intentar assolir els seus objectius a qualsevol preu, a costa de l’integritat del nostre territori.

És una qüestió que va més enllà de la necessitat de l’ús de combustibles fòssils, i que abasta aspectes com la reducció del consum energètic, un canvi del paradigma de consum i producció d’energia… en definitiva, de la sobirania energètica i la producció a petita escala, tant de l’energia com de la resta de recursos que necessitem per viure, en equilibri amb el nostre entorn. No és fàcil… aquí podeu veure una proposta de transició energètica cap a aquest paradigma, centrat al cas de Riudaura.

Si vols més informació sobre el Fracking a Catalunya, Espanya i Europa, clica aquí.