Porta a porta

Volem una gestió de deixalles on els ciutadans i ciutadanes siguin responsables, i que aturi el vector de producció de deixalles que se’n van a l’abocador. Per tal de promocionar el reciclatge i la consciència col·lectiva envers els residus que generem a la Garrotxa. Aquesta modalitat de recollida permet transformar la gestió de les nostres deixalles per fer realitat la possibilitat de que els residu es converteixi en recurs.

més informació seguint l’enllaç a l’Associació municipis PaP de Catalunya.

 

ALTERNATIVES A LA PLANTA DE TRIATGE PROJECTADA A SANT JAUME DE LLIERCA

En molts casos, la política de gestió de residus “sostenible” sdgque promouen les administracions amaga una ineficiència i uns interessos que queden lluny de la cura pel medi ambient. La planta de triatge que es planteja situar a Sant Jaume de Llierca n’és un exemple.

Una alternativa sostenible, eficient i que promou i precisa de la implicació ciutadana (element clau en la nostra relació amb l’entorn) és la recollida porta a porta. Aquí pots veure un anàlisi detallat d’aquesta i altres estratègies aplicat al cas de Sant Jaume i la gestió de residus a la nostra comarca.

 

SANT JAUME DE LLIERCA AMENAÇA AMB LA VIA JUDICIAL LA PLANTA DE RESIDUS

El govern de Sant Jaume de Llierca (Girona) fa l’últim intent per detenir la construcció de la planta de residus per la via administrativa. El 9 de juliol van presentar un requeriment previ a la Generalitat perquè retirés l’aprovació definitiva del pla especial… Llegir més…

El contenciós contra la PTGR Sant Jaume de Llierca.