Denúncia

Aquí trobaràs diferents actuacions que pel seu perjudici al territori, al medi ambient i/o a les persones, denunciem des de l’ANEGx. Pots comentar més avall situacions que vulguis denunciar o contactar-nos si vols denunciar algun cas… Entre totes fem més força!

 

PRESENTADES AL·LEGACIONS SOBRE LA VARIANT NORD D’OLOT I BIANYA (Febrer 2015)

576_1421324100variant_olot_bianyaL’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa hem treballat abans que expirés el termini de presentació d’al·legacions (Gener 2015) per al projecte de la variant Nord d’Olot i Bianya, per presentar-hi un escrit d’al·legacions. Aquest projecte, com les variants previstes a la resta de Olot i la Vall d’en Bas, implica greus impactes ecològics, socials, econòmics i culturals a la zona. Altres entitats, com el Centre de Sostenibilitat Territorial de la Garrotxa i diferents persones a títol personal han fet el mateix, explicant les seves raons i exercint així el dret a donar veu en un procès marcat pel silenci i el regateig de les administracions públiques (Ajuntament, d’Olot, Generalitat i Ministeri de Foment) al debat i la participació ciutadana en un projecte greument lesiu contra el territori i el futur de la majoria de la ciutadania.

Si vols pots llegir aquí el text complet del recurs d’al·legacions.

Una altra manera d’entendre la mobilitat és possible!! Diguem no a la despesa pública a infraestructures que no ens calen i que ens hipotequen!!

 

ACTIVITATS IRREGULARS AL POLÍGON DE LA SERRA (Novembre 2014)

15390077190_613fc86d06_z

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha permès Cotxes Inter-car Bas SL (13)durant anys l’acumulació indecent de cotxes per part d’Inter-car Bas (empresa de desballestament de cotxes ubicada al polígon industrial de la Serra) a tot el polígon i als seus voltants.

Recentment, el propietari d’Inter-car, Josep Serra, ha comprat la finca de la Serra (antiga masia envoltada de prats i boscos que separa el polígon industrial d’una zona rural) i hi ha realitzat tot un seguit de modificacions i obres il·legals sense permís amb la finalitat -diu- de fer-hi una escola de pilots.

Què farà l’ajuntament? Seguirà amb la política de fets consumats? Es limitarà a imposar sancions? Facilitarà les coses al propietari perquè pugui dur a terme el seu projecte quan aquest contradiu totes les normes vigents en aquesta finca i en aquest sòl?

Els veïns de la Serra ens hem queixat i hem presentat una instància a l’ajuntament. Esperem que aquesta vegada es facin les coses com cal, que es posi ordre al polígon de la Serra i s’ubiquin i es regulin les activitats allà on pertoquen.

Text escrit pels veïns de la Serra.

Si vols més informació, clica aquí.

Si vols signar una petició a l’Ajuntament d’en Bas per que no es legalitzi un circuit de motos a la finca de la Serra, clica aquí.

El 24 de novembre elgarrotxi.cat va publicar un vídeo on Miquel Calm, alcalde de la Vall d’en Bas, dóna resposta a algunes de les peticions dels veïns/nes de la Serra.

2 pensaments sobre “Denúncia

  1. L’altre dia passejant, vaig veure que s’han carregat l’antiga carretera de riudaura. La que antigament passava pels burots, el Cases, darrera mas subiras, les planotes…. es un cami molt tranquil per anar a passejar, i on les obres del parking de l’hospital s’han menjat un tros.
    Crec que camins com aquests, no nomes s’haurien de conservar, sinó que s’haurien de potenciar.

    M'agrada

  2. I ja posats a denunciar, trobo força miserable que el mas el puig del pla de dalt, ens tanqués la carretera per anar a la montanya pelada, o direccio a st valenti de la pinya. De petit sempre hi haviem passat amb bici, i ara hem de passar per un marge mitg malt arreglat.

    Camins de tota la vida tancats per l’abaricia dels propietaris….

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s