Nova jornada de manteniment del bosquet de l’Hospital d’Olot amb el col·lectiu de pacients afàsics.

El dia 2 de juny al llarg del matí va tenir lloc una jornada de voluntariat per a la conservació del bosquet terapèutic de l’Hospital d’Olot, adreçada al col·lectiu de pacients i ex-pacients afàsics del mateix hospital i dinamitzada per l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx).

Al llarg de tota la jornada una dotzena de pacients afàsics de l’Hospital d’Olot van col·laborar activament en tasques de manteniment del bosquet, cuidant els plançons de les espècies autòctones que es van plantar el passat mes d’abril amb el programa “un nadó, un arbre” . Una altra de les tasques importants de la jornada va ser desherbar espècies invasores com el raïm americà, tasca necessària per ajudar a que els plançons autòctons tinguin les condicions òptimes per créixer i anar consolidant un nou sotabosc. També es va aprofitar la jornada per restablir un tram d’un mur de paret seca gràcies a l’ajuda de paretsecaires en pràctiques. Per finalitzar la jornada els dinamitzadors van proposar una dinàmica de reconnexió amb el bosc a través dels sentits.

Aquestes jornades de voluntariat són una de les accions incloses dins del projecte “Simbiosis: boscos que cuiden els pacients, pacients que cuiden dels boscos”, finançat pel departament de Territori i Sostenibilitat, l’ara nou Departament d’Acció Climàtica i impulsat per l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx) i amb el suport de l’Hospital d’Olot i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (PNZVG). Concretament aquesta és la segona jornada de voluntariat inclosa dins del projecte i adreçada al col·lectiu de pacients i ex-pacients afàsics, i al llarg del que queda del 2021 se n’aniran programant de noves incloent diferents col·lectius tant de pacients com de treballadors de l’Hospital d’Olot.

El propòsit d’aquestes jornades és fomentar un espai de nutrició personal pels pacients, tant perquè s’afavoreix el contacte amb la natura com per què s’estimulen els vincles entre pacients que presenten un mateix tipus de patologia. A més a més gràcies a la feina de manteniment que es realitza es propicia la conservació i recuperació d’aquest bosquet de roure penol d’alt valor ecològic i es reforça el vincle entre els pacients i personal sanitari amb la natura. A la llarga es pretén que aquest espai natural en simbiosis amb l’hospital d’Olot pugui ser un referent de salut en el territori català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s