RESUM DEL CENS D’AUS AQUÀTIQUES 2021

El 16 de gener es va realitzar el cens anual d’aus aquàtiques hivernants de la Garrotxa. Un any més, aquest estudi va ser organitzat pels ornitòlegs de l’Anegx i van participar-hi experts d’arreu de la comarca. Malauradament, la situació sanitària no va permetre donar a aquest esdeveniment el tarannà lúdic i educatiu d’altres anys.

Després de prospectar la major part de la comarca, els resultats finals van mostrar un lleuger augment del nombre total d’aus aquàtiques comptabilitzades. Analitzant els resultats amb més detall es van obtenir les dades següents:

El nombre d’ànecs collverds ha baixat força als trams de la Canya i de la Vall de Bianya però en els d’Olot i Argelaguer ha augmentat molt. El balanç final és de 115 més respecte l’any passat.

El corb marí gros i la merla d’aigua han reduït el seu nombre amb 49 i 3 individus menys respectivament.

Per altre banda, algunes espècies han augmentat, com és el cas de la cuereta torrentera amb 39 ocells més, el gavià argentat amb 43 més, i el repicatalons amb 40 individus més. També han augmentat en menor mesura espècies com la polla d’aigua amb 6 ocells més, el blauet amb 5 més, el becadell comú amb 4 més i el rossinyol bord amb un increment de 3.

Aquí teniu un pdf ben bonic amb l’informació.

https://drive.google.com/file/d/1xFylNO0ohRp2jfPQOUlk9wdHVXs1nnnF/view?usp=sharing

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s