Sortida naturalista per Argelaguer

Convidats per l’Ajuntament i en el marc de la festa major, aquest dissabte 7 de desembre, una quinzena de veïns del poble van participar en una passejada vora el riu, guiats per la Noemí i en David de l’ANEGx.

L’itinerari va transcórrer de la passera del Guilar fins l’amagatall de la resclosa superior (zona propera a les cabanes de’n Garrell). Quant a ocells vam veure una bona colla de cueretes blanques, grups de collverds, 2 bernats pescaires, mallerenga d’aigua, mallerengues cuallargues, pinsans i cardines, pit roigs i merles, picot verd i gaigs (un fent crit d’aligot) a més de corbs marins. De tots els que refilaven vam intentar aprendre a identificar-ne cants i veus. Al final un cabusset, des del hide (l’amagatall construït fa ara 3 anys) ens va fer una llarga demostració de perquè s’anomena així.

Durant la passejada també ens vam aturar a observar rastres (talperes, petjades, excrements…) i vam mirar d’identificar-los amb l’ajuda de làmines il·lustrades i guies de camp. Així vam saber que talps, guilla, esquirol, senglar.. i algun visó americà havien passat per la zona molt recentment.

IMG_9098.jpg

Va ser ben interessant comptar amb els coneixements de veïnes i veïns del poble: un d’ells explicava per exemple, com fa unes dècades només calia posar un cistell a l’escaleta de remunt de peixos a la resclosa, per omplir-lo en pocs minuts de barbs!

Durant tot el matí es van generar interessants converses: els costums de la llúdriga, la presència i efectes de les plantes exòtiques i invasores, la situació del llop a Catalunya… o la problemàtica de l’accés motoritzat a la zona de l’amagatall.

IMG_9133.jpg

Tot un plaer haver acompanyat a uns argelaguencs tan entregats i participatius!

Noemí Segura i David Gimeno

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s