Festa del barri, LCN, noves experiències!

UNA TARDA IMPREGNANT NATURA

El passat divendres 5 d’octubre vam viure una tarda de consciència i bones sensacions. Primer amb un taller d’alimentació conscient i cuina viva. Un descobriment pels que sempre mengem aliments cuinats i amb un pes de productes animals important. Vam descobrir la riquesa en el gust del menú que ens va preparar i explicar la Bàrbara F. Dubé. Vam quedar tips a base de fruits, fruits secs, llavors, fulles, oli. L’acompanyament de la Teresa, la companya de la Bàrbara, per aprofundir-nos a la part de consciència plena, va ser imprescindible per gaudir el màxim de l’experiència. Seguidament la cantant Susanna Dasca ens va recórrer la seva trajectòria personal vinculada amb la vida al camp i l’ecologia. Unes lletres carregades de terra i de vivència rural que ens van fer vibrar per dins. Una tarda molt cuidada, molt aprofitada! Una tarda de cuidar la natura dins la ciutat i dins un local.

Foto: Taller de cuina viva i alimentació conscient al Núria Social

Foto: Concert de Susanna Dasca al Núria Social

EL FLUVIÀ ÉS VIU, ENCARA QUE PODRIA ESTAR-HO MÉS

Dissabte al matí, 8 voluntaris i un formador de l’Associació Hàbitats, ens vam trobar a les Tries per descobrir de ben aprop el Projecte Rius, projecte de ciència ciutadana que compta ja més de 20 anys, i que té per objectiu fonamental apropar la població als ecosistemes fluvials i implicar-los en la seva salvaguarda.

Ralitzant una demostració pràctica del que implica participar en el projecte, vam fer una inspecció del riu Fluvià en el tram que discorre entre el pont peatonal del costat del Club Natació Olot i la font de les Tries. Vam observar la diversitat d’hàbitats fluvials, calcular el cabal, determinar la qualitat del bosc de ribera i les alteracions que pateix. Vam prendre mesures d’alguns paràmetres físcoquímics i finalment vam fixar la qualitat biològica, utilitzant els petits invertebrats que trobem a l’aigua com a bioindicadors. El resultat va ser que al Fluvià hi ha vida, si, però en podria haver-hi molta més!

Quan ja recolliem, una serp de collaret, i posteriorment un visó americà, es van deixar veure de ben aprop, com si les dues cares de la mateixa moneda, una espècie autòctona i l’altre d’exòtica, haguèssin vingut a acomiadar-se.

Foto: Prenent mesures hidromorfològiques al Fluvià, en el marc del Projecte Rius

ACTIVITAT A LES MATES A LA FESTA DEL BARRI

En el marc de les activitats de la festa de barri de Les Tries i Albarosa que es van fer el dissabte 6 d’octubre durant el matí fins l’hora de dinar, tres membres de l’anegx vam oferir l’oportunitat de visitar el nostre local i de conèixer el nostre jardí educatiu de Les Mates. Allà, amb l’ajuda de dues voluntàries, la Neus i la seva neta, l’Andrea, vam estar preparant amb molta il·lusió els diferents jocs per apropar-nos i conèixer millor la natura que alberga l’espai. A darrera hora del matí, amb la batucada dels tambors van anar arribant una vintena de nens i nenes amb pares i avis, a qui vam convidar a participar dels jocs. Un cop donades les instruccions, els diferents grups mixtes de nens i grans, van anar assolint una a una les diferents “proves” d’identificació dels arbres i arbusts, buscant invertebrats, explorant tot el jardí, tocant, olorant, … i fins i tot tastant alguns dels fruits de temporada dels nostres arbres que… per l’hora que era i ja cansats de tanta activitat, ens vam menjar molt a gust!

Foto: Fent jocs i descobrint la natura del jardí de Les Mates

Simultàniament vam mantenir obert el local de Les Mates, on al llarg del matí van passar forces veïns i veïnes del barri que vam mostrar força interès per les activitats que fem, tant l’Agrupació Naturalista com Ecoxarxa.

En acabat, l’Associació de veïns va fer una gran arrossada amb més de 60 persones.

En definitiva, grans i petits, participants i organitzadors, vam gaudir d’una bonica -i per molts divertida- experiència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s