De descoberta dels AMFIBIS DE LA GARROTXA

Després d’una classe magistral molt interessant que en Xevi Béjar ens va fer divendres, dissabte, una vintena de persones es van disposar a recórrer rius, rieres, basses i mulladius a la recerca d’aquests grans desconeguts que són els amfibis.

L’esforç i la paciència van donar els seus fruits, i vam poder observar larves de salamandra ben identificables per les taquetes blanques que tenen a la base de les seves potes, al riu Gurn.

A una bassa de la zona, vam observar les sorprenents postes de granota roja i de gripau comú, dels quals vam enxampar una parella en amplexus, a més de gaudir de la presència dels tritons més comuns de la comarca: el tritó palmat.

Finalment vam dirigir-nos a la zona de Can Ramonich, bassa temporal situada a la Vall d’en Bas, hàbitat important per certes espècies d’amfibis però en risc de desaparició per la intensiva activitat agrícola que s’hi desenvolupa. Hi vam sentir algun cant, però sense arribar a trobar l’amagatall del seu autor.

Una sortida esplèndida que va acabar, com no podia ser d’una altra manera, amb algun peu mullat i ganes de seguir aprenent!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s