Sí a l’oratori, No a la por

Anegx i Ecoxarxa en contra de que ens salvi la PxC.
Els mitjans locals parlen d’un volants repartits per un grup polític, ja desaparegut de l’ajuntament, residual a la ciutat i que no sabem ni que existeixi al barri de Sant Miquel i que diu vol salvar el barri. PxC intenta remoure la convivència del barri on tenim el local i al que ens hi sentim acollits i cada vegada més estretament vinculats. La nostra experiència desmenteix el seu plantejament carregat de prejudicis.
Tenim cada dia més vincles amb nouvinguts, i per exemple, ens va molt bé als horts urbans intercanviar coneixements de conreus africans, panjabis, ucraïnesos, sud-americans i de tants altres procedències. I això no fa més que enriquir i diversificar els cultius i la gastronomia; això ha passat al llarg de tota la història i dir el contrari seria ignorància. Compartim i ens enriquim de varietat i experiència, apostem per mantenir la curiositat, l’ajuda i el respecte mutu.
Com els de Plataforma, volem opinar sobre la mesquita que es projecte a prop de la plaça de Sant Miquel. Entenem la religió i els temples com una expressió respectable de la llibertat personal i social. Les manifestacions religioses poden vertebrar la convivència i la integració dels individus a la col·lectivitat. Les religions monoteistes, com el cristianisme o l’ islam, s’esforcen a evolucionar el seu discurs i valors en una societat oberta, de drets iguals per tothom i tolerant amb la diversitat.
Els nouvinguts i les seves cultures ja es troben incorporats a la vida del barri. La majoria ens sentim orgullosos de la diversitat de procedències i cultures. Els que han redactat aquest paperot parlen des de la distància, els prejudicis, els tòpics i la ignorància. I el que encara és pitjor fan referència a plantejaments polítics extremistes i excloents com els que van portar Europa a les expressions més sagnants de la barbàrie humana del segle passat. Escoltar aquestes falsedats, activar la por a la novetat i a la integració ho rebutgem per que s’hi transparenten els ous de la serp del feixisme.
Ben al contrari apostem per una Catalunya que sigui conseqüent amb els drets humans, que pugui tenir la capacitat de decidir l’acollida de refugiats, que exerceixi la sobirania per desmentir el discurs de la ignorància i la por.
Reclamem als autors del volant, tan perfectament prescindible, que deixin d’embrutar el nom de Catalunya amb idees excloents, ignorants i fanàtiques. Per dignitat, per economia, per seguretat, per la igualtat de totes les persones i pel respecte el millor que podeu fer és abandonar el discurs de la discòrdia i de la por. Deixeu tranquil el barri.
Sí a l’oratori, Sí a l’Amor i a la convivència. No a la mentida, No a la por.
Les Mates, Olot els dies 17/18 de desembre.
Les assemblees de l’ Anegx i l’Ecoxarxa Garrotxa.

Imatge inserida 1Imatge inserida 2

 

 

 

Text complet aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s