Ampliació de l’escorxador d’Olot

Al·legacions d’ANEGx a l’ampliació de l’escorxador

Diverses entitats han formulat al·legacions a l’ampliació de l’escorxador «Olot Meats SA».
L’Agrupació Naturalista i Ecologista, a instàncies d’alguns veïns, n’ha redactat amb algunes millores que permetrien moderar o evitar les conseqüències indesitjades.
Per tal de controlar les emissions sonores i olfactives es planteja el tancament hermètic dels nous molls de càrrega dels camions de bestiar previstos pel costat del carrer França i que s’encaren al barri del Morrot/Pla de Baix, i també aïllar millor les cobertes amb panells d’aprofitament solar.
Es proposa també un sistema que permeti el reciclatge de l’important cabal d’aigua destinat a la neteja de les instal·lacions i els vehicles, actualitzant el funcionament la vella planta de tractament cedida per ACA. Pel que fa als residus, en bona part purins i altres restes orgàniques, es proposa investigar en metanització per obtenir adob i aprofitar l’energia del gas obtingut a les mateixes instal·lacions.

També es propugna la gestió de la relació amb els veïns amb una comissió de seguiment que ha de comprovar les mesures correctores i la comunicació de l’empresa amb l’entorn social afectat.
Tot tot evitant conflictes i per tal d’ajustar el funcionament d’una indústria tan important per la comarca amb una responsabilitat social i ambiental equilibrada i necessària.
En una trobada amb regidors de tots els grups municipals a l’oposició: ERC, CUP i OeC s’han comentat aquests plantejaments i hi ha donat suport majoritari. A l’espera de la resposta d’aquest document per part de l’administració competent és previsible que es formuli alguna qüestió al Ple Municipal.
El document sencer de les al·legacions es pot consultar a la web de l’ANEGx.

ANEGx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s