CENS D’AUS AQUÀTIQUES HIVERNANTS DE LA GARROTXA 2016

El proper dissabte dia 16 de Gener tindrà lloc el cens d’aus aquàtiques hivernants de la Garrotxa; una activitat de natura i ciència que permet conèixer el nombre d’ànecs, bernats pescaires, gavians, merles d’aigua o fredelugues que visiten les nostra comarca interior durant els mesos d’hivern. Si bé els ecosistemes aquàtics o humits són escassos a la nostra comarca, de ben segur tenen un paper cabdal per a la biodiversitat, en ser petits “paradissos” per les aus que han de viatjar milers de quilòmetres, així com tota la resta de fauna i flora característica d’aquests ambients. En aquest sentit, la feina que l’ANEGx obre a la societat el proper dissabte dia 16, s’emmarca en un projecte recolzat pel SIGMA sobre el coneixement de les aus aquàtiques i els seus ecosistemes a la comarca de la Garrotxa. Aquest coneixement permet prendre decisions de gestió, com són per exemple la restauració de zones humides degradades o desaparegudes; o permet conèxier patrons interanuals relacionats amb fenòmens ambientals més globals, com és el canvi climàtic. El cens d’aus aquàtiques partirà a les 8 del matí de la seu de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx), Mas Les Mates s/n. Des d’allà es repartiran grups d’observadors/es per diferents localitats de cens que estaran guiats per un/a responsable coneixedor/a de la zona i de les espècies d’aus. Al migdia es convida a tots/es els participants a una arrossada a la mateixa seu de l’ANEGx, que tindrà lloc a les 2 del migdia. L’activitat del cens seguirà a les 4 de la tarda amb el comptatge de corbs marins, una espècie de prop d’un metre d’alçada que dorm en agregacions d’individus. La jornada és gratuïta i oberta a tothom, però cal inscripció prèvia.

INSCRIPCIÓ CENS AUS AQUÀTIQUES 2016

Horaris:

16/1/2016:

8h- Trobada a la seu de l’ANEGx per fer el repartiment dels grups d’observadors/es del Cens d’Aus Aquàtiques Hivernants 2016

8,30h- Inici del cens per part de cada grup d’observadors/es a cada localitat de cens.

14h- Dinar (Gratuït per participants del cens, cal portar plat, got i coberts)

16h- Cens de corb marí gros (Phalacrocorax carbo)

 

Nota 1: A cada grup d’observació hi haurà una persona amb coneixements dels ocells, i per això és una activitat oberta a tothom, independentment dels coneixements.

Nota 2: En ser una sortida naturalista és recomanable portar roba còmode i adequada per anar a la muntanya, tenint en compte que ens podem enfangar els peus donat que visitem zones humides. Si tens binocles propis recomanem que els portis.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s