JORNADES SOBRE CONSERVACIÓ DEL CRANC DE RIU A OLOT

image-89El Consorci de l’Estany, la Generalitat de Catalunya, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el Consorci del Ter, organitzen la setmana del 21 al 25 de setembre a Olot (Girona) les “JORNADAS ESPAÑOLAS SOBRE CONSERVACIÓN DEL CANGREJO DE RÍO AUTÓCTONO” (21-22 de setembre) i el “INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CONSERVATION OF EUROPEAN NATIVE FRESHWATER CRAYFISH” (23-25 de setembre). També es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, la Diputació de Girona i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) a image-80través del Real Jardí Botánico de Madrid. Les sessions es portaran a terme a la sala el Torín i s’alternaran amb visites tècniques. També, durant aquests dies es podrà veure l’exposició sobre el projecte LIFE Potamo Fauna a la Casa Museu Can Trincheria, que compta amb explicacions sobre el cranc de riu autòcton i les seves principals amenaces.

D’una banda, les jornades espanyoles reuniran investigadors i gestors per compartir i discutir la informació més recent sobre el cranc de riu autòcton a la península ibèrica. El dia 21 hi haurà ponències, sessió de pòsters i comunicacions orals; i el dia 22 dues ponències, taula rodona i visita tècnica al Centre de Reproducció de cranc de riu autòcton d’Olot.

D’altra banda, el Simposi Internacional se centrarà en els avenços recents de la investigació, i també en les estratègies i experiències específiques per aconseguir una conservació a llarg termini dels nostres decàpodes d’aigua dolça autòctons. El dia 23 hi haurà ponències i presentacions orals; el dia 24 ponències i sessió de pòsters; i el dia 25 una sortida tècnica.

Destacar que al tancament de les inscripcions, s’han comptabilitat 104 inscrits a les jornades que provenen de diverses comunitats autònomes (Catalunya, Andalusia, Castella-Lleó, País Basc, Aragó, País Valencià, Navarra i Astúries) i 75 inscrits al Simposi Internacional que provenen de diferents punts de l’estat espanyol, Irlanda, la República Txeca, Suècia, Finlàndia, Itàlia i Àustria.

L’esdeveniment està organitzat en el marc del projecte europeu LIFE Potamo Fauna “Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s