Parcs Naturals (30 anys), crancs de riu i entramat ambiental

Després de 30 anys, fem valoració de la Llei d’Espais Naturals de Catalunya, en un seguit de jornades que organitzen diverses institucions. La primera tindrà lloc el dia 5 de Juny a la Universitat de Girona i l’ANEGx també hi participarà, a la taula rodona sobre entitats. Cliqueu aquí per saber-ne més. Això tindrà lloc a pocs dies d’unes altres jornades sobre sensibilització del cranc de riu a Olot. En aquest cas, emmarcades en un projecte de conservació i d’investigació que tindrà un moment important el mes de setembre, amb les jornades i simposi internacional sobre el cranc de riu autòcton que es es celebrarà a Olot. No deixeu de mirar la programació sobre totes aquestes activitats de ressó internacional en el camp de les espècies introduïdes, i que passaran a Olot. A més, aprofitem per animar-vos, no només a escoltar i participar en aquests actes, sinó a pensar o raonar també en les “problemàtiques” o, podríem dir-ne, en clau positiva, reptes o adaptacions ambientals que hem de fer front els propers anys. Les espècies dites “invasores” són un element més del canvi global i per tant val la pena fer una mirada global de la situació. Només la implicació des d’un punt de vista integral ens durà a l’avanç coherent. Per això és important també avui prendre consciència i fer pressió perquè el nostre país no utilitzi Glifosat a l’agricultura i la jardineria, ni importi productes derivats de la indústria alimentària agressiva, que també va en detriment de la biodiversitat i l’augment del canvi climàtic. Seguiu l’enllaç de continuació i aprofiteu ara per firmar la campanya de rebuig al Glifosat que està canalitzant Som lo que Sembrem.

Tot seguit, us divulguem uns quants esdeveniments més que hi haurà properament a la Garrotxa i que donen suport a la consciència ambiental global dels homes i dones:

Els amics de la ICHN organitzen una xerrada sobre viatges naturalistes avui el vespre, i una sortida per conèixer líquens aquest proper diumenge 31 de maig al matí.

Jornades d’Artteràpia a Olot (5 i 6 de juny)

Xerrada “del Camp a la Taula” a la Fogaina (30 de maig)

2n Congrés del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (11 i 12 de juny)

Bases Beca Oriol de Bolòs en Ciències Naturals 2015 (Beques Ciutat d’Olot) (Termini presentació sol·licituds: 30 de setembre de 2015)

I un parell d’articles dels amics de Limnos del Pla de l’Estany.

Reptes de l’ecologisme

La qualitat de l’aire que respirem

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s