Presentació – Tertúlia, aquest diumenge 17 de maig

Convidem a persones i col·lectius a ser partíceps a l’acte que hem organitzat per aquest proper diumenge:

Diapositiva1

si voleu llegir el document que presentarem el trobareu aquí, i en format díptic, més sintetitzat, allà.

 

A la nostra comarca sol passar que ens sentim orgullosos (de paraula) del país però no sabem com esbandir el malestar que provoca el creixement econòmic no compatible amb la preservació del patrimoni i els recursos naturals.

La crisi ha sacsejat el vell model i ha trastocat el mercat laboral, els serveis bàsics, les oportunitats d’inversions i ambicions. I possiblement també ha canviat valors i actituds socials i personals. Bon moment per fer retocs que poden ser també transformacions profundes; ocasió per aprendre d’errors descomunals i per rectificar d’orientacions suïcides, que condueixen el capitalisme sense fre a l’abisme del canvi climàtic, l’esgotament de recursos i a més grans desequilibris socials.

Als 36/38 punts que fins ara es recullen a la nostra reflexió poden generar ocupació conscient i de qualitat. Moltes de les propostes comporten la creació directe d’activitat i treball vinculat a una visió integradora dels valors naturals. Si ens proposem benestar i felicitat humana entesos com salut individual, social i ambiental, o intel·ligència emocional i col·lectiva, la crisi es transforma en el gran canvi i esperança pels nostres fills i néts.

La sorpresa ha estat que alguns dels partits que ens havien convidat a converses i reunions havien fet un pacte secret “d’austeritat” i no volen participar en una taula rodona sobre aquestes reflexions. Salvant dues honroses excepcions, quatre grans partits es neguen a fer debat públic i ens adonem que són ells que es posen al punt de partida equivocat per aquest gran canvi que necessitem. No serien els partits els motors i els protagonistes d’aquesta transformació; malgrat que som conscients que els hem de respectar, que no volem fer discriminacions i que volem seguir dialogant des de la societat civil. El pacte per no fer debats amb les entitats palesa les estructures i mentalitat limitades pel que fa a transparència i participació desinteressada.

Ens convidem doncs a sumar i compartir amb activistes, entitats i moviments socials una primera tertúlia que pot ser el començament d’un camí optimista i ple de bons propòsits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s