Aportacions i informacions

A la Garrotxa hi ha tradició naturalista i paisatgista, i enmig d’aquest marc hi ha grans aportacions per donar suport a l’estima de la natura i a la recuperació de la nostra essència; està molt bé estimar la natura, però també hem de ser capaços de renunciar als viatges a baix cost en benefici del planeta; i també hem de ser capaços a renunciar a una feina còmplice de la contaminació o la injustícia social; o hem de ser capaços de comprar a les cases que van a favor de la biodiversitat i del bon funcionament dels ecosistemes. Si hi ha estima per la natura, tot això és molt més fàcil, fàcil d’entendre i per tant prioritari de fer.

Avui destaquem dues aportacions a la Garrotxa que van a favor de l’estima de la natura i les conseqüències positives que se’n deriven. Una és la d’en Narcís Munsó i Prats, que en la seva pàgina web http://www.narcismunso.com/ combina l’Art, en aquest cas la Poesia, amb la Natura. Ell diu “Intento a través de la fotografia i la poesia apropar-vos una mica a la natura i fer-vos gaudir de les seves belleses. Quan més la coneixereu, més l’estimareu; quan més l’estimareu, més la respectareu. Tan de bo que sigui així i que la pàgina us sigui agradosa.” L’altra aportació que destaquem és gràcies a en Joan Abulí i Espígol, qui a la seva web http://argelaguernaturasport.cat/, centrada sobretot a la zona d’Argelaguer, comparteix fotos d’animals i plantes.

També destaquem l’activitat d’Artteràpia i Natura que s’organitza els propers mesos a diferents indrets, entre ells la Garrotxa. Sens dubte l’apropament subtil i perceptiu a la natura és necessari per arribar a l’essència esmentada.

Amb tot això, aquests dies l’Ajuntament d’Olot ha fet un gest important per reduïr fums i augmentar qualitat de vida (psicològica i ambiental) a la ciutat a través del pla Jo canvio, Olot millora, Però en aquest pla, no s’hi ha pas pogut posar la recomanació d’anar amb bici a l’escola, perquè aquest vehicle no té espai a Olot. Parlem de variant d’Olot, però, on són els carrils bici per fer una ciutat lliure de fums? Des de l’ANEGx creiem fermament en un canvi de model de mobilitat basat en els transports sostenibles i amb la reducció (això últim tant o més important que el primer); i proposem primer organitzar la ciutat tal com és abans de fer noves obres. Primer hem de reduïr significativament el trànsit intraurbà que es fa a través de vehicles contaminants i això ho aconseguirem fent una ciutat amb carrils bici.

Per últim, ara en un àmbit de recerca, avui us divulguem també una jornada tècnica a l’entorn de l’abandonament de cadàvers en zones de protecció d’aus necròfagues, que es farà a La Pobla de Segur, dimarts 14 d’abril. A l’ANEGx tenim una línia de recerca sobre aquesta temàtica i assistirem a la jornada. Qualsevol persona que estigui interessada en participar en aquest projecte de l’ANEGx es pot posar en contacte amb nosaltres (naturalistesgarrotxa@gmail.com).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s