Èxit de participació a les darreres sortides

El diumenge 22 de febrer i el cap de setmana 14  i 15 de març vàrem co-organitzar dues activitats que tenien en comú la percepció de la natura amb una atenció particular.

La primera va ser una sortida a la Vall d’Hortmoier (Alta Garrotxa) on un grup de 12 adults i 6 nens, vam fer una caminada on es van combinar la descoberta del territori (a través de la seva història humana, els afloraments geològics, la flora i fauna), la orientació a la muntanya (mitjançant una pràctica damunt el terreny amb plànols i brúixoles),  i altres activitats com senzills exercicis de respiració i consciencia corporal.

No hi van faltar divertits jocs de interacció i acostament entre els assistents, un bon pícnic a recés d’una raconada protegida dels vents, la narració d’un conte a la “sobretaula”… A la tarda vam fer petits trams del camí a un ritme pausat i en silenci, vàrem descobrir la riba esquerra -desconeguda- de la Vall, i ens vam acostar a les envistes de la raconada de l’Ermita d’Escales, prop de la qual vam cloure la tarda fent una creació col·lectiva d’una forma artística amb còdols damunt el llit de la riera seca.

La participació a cadascuna de les diferents propostes va ser lliure, de forma que cadascú pogués accedir-hi de manera voluntària quan així ho creiés oportú.

Com a organitzadors volem agraïr la participació de tothom; estem contents del resultat d’aquesta experiència que va ser rebuda  amb ganes i retornada amb no menys agraïment…. Ho repetirem!

Gràcies a l’Helena Siches per les seves boniques fotografies!

Aquesta sortida ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Esther Montmany – Acompanyant en processos de creixement personal-, en Quim Margenat -Guia de muntanya i membre de TRESCANT.cat- i en David -educador ambiental membre del GEA-ANEGx i responsable de l’Escaladuix-

Dissabte i diumenge 14 i 15 de març: taller i sortida per aprendre cants d’ocells

La segona de les activitats d’aquestes darreres setmanes va començar per un taller previ al nostre local de Les Mates, on vàrem veure una presentació audiovisual dels ocells més comuns de la comarca en aquesta època, i sobretot, dels seus cants i veus. El nostre local quasi va quedar petit ! (23 persones)

L’endemà, malgrat l’amenaça de pluja (que no va produir-se) vam fer un bonic recorregut des del nucli històric de Santa Pau, resseguint les hortes i ambients ruderals fins el “Pont dels Instints”, i més avall, seguint les ribes de la riera de Malitrau. A mig camí vam parar per fer un tall de coca (de la nova fleca de Tortellà!), te i infussió calents.

Vam resseguir, ara separats entre nosaltre i en silenci, el camí vorariu fins la carretera de la Vall dels Arcs, i des d’aquí tots junts fins el Santuari.

Cap a la una del migdia vam iniciar el retorn, ara pel bosc que s’enfila fins la careneta que fa partió d’ambdues valls (la de Santa Pau i la dels Arcs), i després vorejant pastures i altra vegada, el camí dels horts fins el mirador del poble vora l’escola.

A continuació teniu una selecció de fotos d’alguns dels ocells que vàrem escoltar durant l’itinerari.

Si voleu rebre informació de les activitats que anem organitzant, feu-nos arribar el vostre correu escrivint a: gea.anegx@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s