Actualitat que sentim propera

Hi ha hagut i hi haurà activitats a la comarca i més enllà, que podeu participar i ampliar. Vitalitat per compartir!

  • VIURE LA NATURA DES DE DINS: DIUMENGE 22 DE FEBRER

tot el dia a Hortmoier (Alta Garrotxa). Informació a www.escaladuix.org

l’ANEGx dóna suport a aquesta sortida a la natura, que és organitzada per Escaladuix, en col·laboració d’Esther Montmany i Trescant.

Viure la Natura des de dins

  • IX SEMINARI SOBRE PATRIMONI NATURAL DE LA COMARCA DE LA GARROTXA

Aquest proper dissabte 21 de Febrer, durant tot el dia, a Els Catòlics (carrer Clivillers, 7 d’Olot) es celebrarà aquesta trobada anual perquè estudioses de la natura de la comarca expliquin les seves darreres informacions. Un dia per compartir el que sabem de la natura de la Garrotxa.

Més info i programa: IX Seminari ICHN Garrotxa

  • VALORACIÓ I PRESERVACIÓ DE CAMINS VELLS

A Montagut divendres passat dia 13 es va fer la reunió sobre els camins vells i la seva valorització i preservació. Es proposa caminar cap a un congrés, fer inventaris, declaracions de protecció i ens interessen molt i ens inquieta a totes plegades com a naturalistes, com a excursionistes i com a gent que sent com a propi el patrimoni natural i cultural del nostre país.

Enllaç al manifest: MANIFEST CAMINS VELLS

  • XERRADA SOBRE EL TTIP (àrea transatlàntica de lliure comerç o Transatlantic Trade and Investment Partnership)

També divendres passat dia 13, Procés Constituent Garrotxa va organitzar una xerrada sobre què és aquest tractat i com ens pot afectar a diferents nivells de la societat (també ambiental). Van intervenir Frederic Viale (economista, membre del Consell d’Administració d’ATTAC França i de la Comissió de Comerç Internacional), Llorenç Planagumà (geòleg i coordinador del Centre per la Sostenibilitat Territorial), Juan Tamayo (advocat, membre de la Comissió Drets Humans ICATER i activista pels drets humans) i Carles Seijo (enginyer del sector alimentari i mediambiental, i membre del CST). Els ponents van posar en evidència els afectes negatius d’aquest tractat. Podeu saber-ne més i donar suport a la campanya per evitar aquest tractat aquí.

Què podem fer ara mateix?

– Que les accions del dia a dia vagin a favor d’una economia local, social i solidària. Donem suport a aquells productors o proveïdors que estiguin fen les coses amb justícia social, ambiental, compromís i implicació amb el medi ambient. És una manera fàcil de fer i amb un impacte enormement beneficiós.

– Informar-nos i ser conscients sobre el TTIP i sobre qualsevol moviment polític que pugui afectar el medi ambient i les persones.

– Firmar contra el TTIP aquí

Més informació: https://stop-ttip.org/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s